Thursday, November 19, 2009

Intressant: Kontrollbehov

Nästan alla människor är låsta i någon form av kontrollbeteende. Hur det tar sig i uttryck är individuellt och ofta uppvisar vi mer än bara ett kontrollbeteende. Ju mer kontroll vi strävar efter att ha, desto större ångest känner vi också inför livet.
Men det är viktigt att betona att alla försök till kontroll egentligen är missriktade beteenden som har sitt ursprung i vår djupa rädsla inför det faktum att verkligheten är föränderlig. Mycket få människor kan leva i nuet, men ändå är detta vad varje människa måste sträva efter att göra. Vi lägger alldeles för mycket tid på att försöka kontrollera sådant som vi ändå inte kan kontrollera.
Det är bara genom att leva i nuet som vi är verkligt levande! Men ovissheten är samtidigt det verkligt magiska med livet, som påminner oss om att leva i nuet. Din största och viktigaste uppgift är att skapa trygghet trots att verkligheten är okontrollerbar.
Det finns ett syfte med att du aldrig någonsin kan kontrollera verkligheten. Syftet är att du ska lära dig leva i nuet och tillvarata och uppleva allt du har i just detta ögonblick.




No comments:

Post a Comment